Archives

Ik zie door de bomen het bos niet meer. Het is zo veel wat er om me af komt. Help!

Vooral voor organisaties die nog moeten starten is het veel. Waar te beginnen. Uiteraard met het verwerkingsregister. Maar ook het  op orde hebben van de informatiebeveiliging. Voorwaarde voor het (verplicht) gebruik van BSN in de zorg is (al enige jaren) de implementatie van de norm voor informatiebeveiliging NEN7510 (zie dit bericht). Het van kracht worden… Read More »

Category:

Zoek op kernwoord

Door op één van onderstaande kernwoorden te klikken open je de daaraan gerelateerde vragen.

Category:

Een organisatie stelt er voor te kunnen zorgen dat ik aan de AVG voldoe. Kan dat?

“Voor een eenmalig startbedrag en/of een klein maandelijks bedrag zorgen wij er voor dat u AVG proof bent”. Partijen die dat beweren maken dankbaar gebruik van de matige affiniteit met ICT in bepaalde sectoren en misbruik van de angst voor een boete of imagobeschadiging. De rol van een verwerkingsverantwoordelijke is helder. Die verantwoordelijkheid kan niet door een andere… Read More »

Category:

Moet ik reeds bestaande relaties (cliënten, medewerkers, leden) informeren?

Ja. Alle relaties waarvan u reeds persoonsgegevens hebt geregistreerd dient u te informeren. Dat kan door hen te verwijzen naar een privacyverklaring op de site. Om onduidelijkheid of problemen achteraf te voorkomen is het verstandig om vast te leggen dat men is geïnformeerd de inhoud van de verklaring heeft begrepen en daarmee akkoord is gegaan

Category: